+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Join Date
  Nov 2005
  Location
  Cluj
  Vârsta
  52
  Mesaje
  53

  Unhappy Tensiunea diastolica mare?!?!

  Suplimente Nutritive

  Saptamana trecuta am fost la medicul de familie pentru un control de rutina. Surpriza a fost cand cand verdictul a fost: tensiunea diastolica prea mare! 90. Toata viata mea am avut o tensiune arteriala mica(55,60/95,100), chiar si cand aveam 110kg si aratam ca o balena esuata. Acum cand am 80kg si fac sport destul de intes, 3 zile pe saptamana, antrenament cu greutati urmate de 30 min alergare la13-14km/ora, ma asteptam sa am o sanatate mai zdravana.

  Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Este posibil ca tensiunea mea, sa fie ridicata doar temporar, de unele suplimente pe care le folosesc, si sa nu fie o problema cronica? Am citit pe forum, ca creatina nu ridica tensiunea, dar sunt alte suplimente care ar putea avea ca efect temporar tensiuna diastolica marita?

  Folosesc ca fat burner - BurnFx, iar cofeina pe care o contine cred ca ar ridica tensiunea sistolica si nu pe cea diastolica.

 2. #2
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Bucuresti
  Mesaje
  79
  1)Valorile tensiunii arteriale intre 90- 95 mmHg sunt valori "borderline". Oricum, pentru un diagnostic de HTA trebui sa ai "cronic" crescute aceste valori(si sa se faca mai multe masuratori, timp de cateva luni)...si sa fie ceva peste 140(sistolica)/90(diastolica).
  2)Cofeina poate creste tensiunea, dar in general efectul este temporar.

  un lucru interesant este ca afara se lucreaza cu alte valori http://www.medformation.com/ac/crsca...l.hypertension

  din nefericire informatiile sunt contradictorii
  http://sulcus.berkeley.edu/mcb/165_0...ipts/_442.html
  Last edited by andy6pnp; 18-01-2006 at 17:36.

 3. #3
  Join Date
  Nov 2005
  Location
  Cluj
  Vârsta
  52
  Mesaje
  53
  Multumesc pentru raspuns si pentru articolele recomandate.

  Mi-a luat putin timp pana le-am parcurs,(inteleg foarte putin in limba engleza) dar am observat ca parerile sunt contradictorii in ce priveste consumul cofeina.

  In legatura cu limitele normale al tensiunii diastolice, m-am mai linistit putin, dar totusi ma intreb, ce poate cauza o variatie atat de mare de la 60 la 90(cu toate ca intra in limitele normale), mai ales ca am o dieta sanatoasa, fara zahar, grasimi saturate, fara exces de sare (dupa cate cunosc, sarea este un factor ce mareste tensiunea diastolica).

 4. #4
  Guest
  cum a spus si "andy6pnp", trebuie sa iti urmaresti tensiunea zilnic, pe o perioada lunga de timp.
  Faptul ca ai avut tensiunea ridicata in acea zi, se poate datora chiar si stresului sau alimentatiei.

 5. #5
  Guest
  pentru a controla tensiunea si a o aduce la valori normale, trebuie intai sa depistezi si sa inlaturi cauza dereglarii ei. asta e inceputul rezolvarii oricarei probleme, nu?

 6. #6
  Join Date
  Nov 2005
  Location
  Cluj
  Vârsta
  52
  Mesaje
  53
  Originally posted by StrongArm
  cum a spus si "andy6pnp", trebuie sa iti urmaresti tensiunea zilnic, pe o perioada lunga de timp.
  Faptul ca ai avut tensiunea ridicata in acea zi, se poate datora chiar si stresului sau alimentatiei.
  Avand doua tensiometre in casa, unul cu mercur, celalalt digital, de ani de zile eu sunt cel care masoara tensiunea celor din familie, in mod regulat soacrei, dansa avand tensiunea ridicata(mai ales daca are ceva de impartit cu noi ).

  Cum am mai spus, ani in sir am avut tensiunea mica, si dupa ce am fost la medic imi urmaresc tensiunea, si in continuare este tot mica. Conclusie: ??? ???:

  1. Sau medicul, sau eu am gresit cu masuratoarea. Creditul medicului de a gresi, este cu mult mai mic decat al meu, el fiind medic.
  2. In ziua acea intradevar sa fi avut tensiunea ridicata.
  3. Medicul sa-mi fi indus in mod deliberat o problema cu tensiunea, ca sa mai trec pe la el. Aceasta varianta este prea putin plauzibila(cu toate ca am mai auzit despre asa ceva)

  Mentionez ca de atunci am mai fost la un alt medic, care mi-a infirmat diagnosticul pus de medicul de familie.

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts