banner-Kinga-728x90

+ Reply to Thread
Page 12 of 16
FirstFirst ... 2 8 9 10 11 12 13 14 15 16 LastLast
Results 551 to 600 of 764

Subiect: Retete culinare

  1. #551
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Craiova
    Vârsta
    23
    Mesaje
    327

    Re: Retete culinare

    Suplimente Nutritive

    Clatite din migdale cu branza

    Ingrediente: (3 clatite)
    - 1 cana si 1/2 faina migdale
    - 2 oua
    - un pumn de branza rasa
    - apa pt omogenizare

    Se bat ouale, se amesteca cu faina de migdale
    Se adauga apa pt a omogeniza compozitia ca pt. aluatul de clatite
    Se prajesc in tigaie, fara ulei
    Se intorc pe cealata parte, se umplu cu branza si se pliaza, astfel incat branza sa stea la mijloc.

    Tasty!
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	almond cheese pan.jpg
Views:	136
Size:	248.3 KB
ID:	6969  
    Totul incepe de la un singur pas, de la un singur grup de muschi care se clinteste si care porneste fluxul miscarii cu o viteza hotaratoare, intocmai ca sinapsele care transmit influxul nervos spre neuroni, punandu-i in “miscare”. Totul e miscare in viata. Miscare care te hraneste. Incepe magia, magia de a fii om, de a simtii acum aerul in plamani, si sangele in fiecare muschi… de a traii extazul si exaltarea pulsului vietii.

  2. #552
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    ciocolata alba

    30 gr syntha capsuni
    20-25 gr unt cacao
    putina lecitina lichida

    se mixeaza toate bine bine si se dau la frigider pana se intareste untul de cacao.. yummy!

    a iesit urat pentru ca nu am forme si am intins-o pe o folie de plastic pe un capac de caserola .. cand s-a intarit am rupt-o bucati
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (7)..jpg
Views:	124
Size:	139.0 KB
ID:	7002  

  3. #553
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Sibiu
    Vârsta
    35
    Mesaje
    2,590

    Re: Retete culinare

    Alina, foarte buna ideea pentru niste batoane proteice sau de keto care se pot lua atunci cand nu putem manca acasa.

    Ai topit intai untul si ai adaugat proteina?

  4. #554
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    da, am topit intai untul de cacao intr-o cana..iar in paharul inalt de la mixer am pus syntha 6 si putina lecitina lichida..cand s-a topit untul de cacao l-am pus peste celelalte ingrediente si am mixat pana mi s-a parut mie ca s-a omogenizat .. pe urma l-am intins intr-un strat subtire pe folie si la frigider..in 10 minute era deja intarit

  5. #555
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Sibiu
    Vârsta
    35
    Mesaje
    2,590

    Re: Retete culinare

    Cam asa ma gandeam si eu. Mersi frumos!

  6. #556
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    cu mare placere..am incercat si cu amino fuel, dar are un gust putin intepator. In plus, nu se intareste chiar asa bine..

  7. #557
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Sibiu
    Vârsta
    35
    Mesaje
    2,590

    Re: Retete culinare

    Cred ca ar merge bine si cu uleiul de cocos dar din cauza consistentei ( vs. untul de cacao) probabil trebuie adaugata ceva mai multa proteina. O sa imi fac weekendul viitor ca iar sunt pe drumuri si revin cu impresii.

  8. #558

    Re: Retete culinare

    Ce interesanta este mintea umana. Intotdeuna gaseste diverse nise care sa-i aduca aminte de vechiule obiceiuri si placeri, nesanatoase dar gustoase.
    Neaparat ciocolata, pizza si prajituri.

  9. #559
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Bucuresti, Romania
    Vârsta
    35
    Mesaje
    24,661
    Blog Entries
    2

    Re: Retete culinare

    Daca ar fi ciocolata, pizza si prajituri de keto/dieta pe toate drumurile nu ar fi nici o problema, nu?

  10. #560
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Sibiu
    Vârsta
    35
    Mesaje
    2,590

    Re: Retete culinare

    Quote Originally Posted by Forever Young View Post
    Ce interesanta este mintea umana. Intotdeuna gaseste diverse nise care sa-i aduca aminte de vechiule obiceiuri si placeri, nesanatoase dar gustoase.
    Neaparat ciocolata, pizza si prajituri.
    Eu nu imi caut nise ci metode a ma putea hrani optim in timp ce conduc 11 ore. Cateva batoane cu o cantitate optima de proteine si grasimi de calitate ma salveaza in cazul asta. Ca de nuci mi s-a acrit deja...
    Prajituri ( de keto) fac de 3-4 ori pe an. Ciocolata si pizza nu mancam nici inainte.

  11. #561

    Re: Retete culinare

    Era vorba de nise prin care ne legam de amintiri placute, nu de trisare.

    Nu m-am referit la tine, ci pe ansamblu, la toti care se leaga de aceste denumiri. De ce prajitura si nu desert sau gustare ? Pentru ca stim in mintea noastra ca "prajitura" este de doua ori mai buna ca orice altceva. Deci musai sa fie prajitura.
    Pacat ca prin asta recunoastem puterea acelor alimente.

  12. #562
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Bucuresti, Romania
    Vârsta
    35
    Mesaje
    24,661
    Blog Entries
    2

    Re: Retete culinare

    Recunosc in mod deschis ca simpla citire a acestui thread sau vederea pozelor imi umple gura de saliva.

  13. #563
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Sibiu
    Vârsta
    35
    Mesaje
    2,590

    Re: Retete culinare

    FY, amu am priceput...mai greut ca-s blonda.

    Cristi, si mie . Partea interesanta este ca daca vad oameni care mananca pizza, cartofi prajiti, prajituri, nu mi se face pofta.

  14. #564
    Join Date
    Apr 2008
    Vârsta
    24
    Mesaje
    1,004

    Re: Retete culinare

    Eram mic si prost probabil cand am auzit pe un prieten de familie spunandu-i fetei lui ca ... ce-i aia pofta? nu trebuie sa iti fie pofta, pofta se educa. Atunci am ramas un pic "socat" de raspuns

  15. #565
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    adaug si varianta de capsuni ..

    2 cupe syntha 6
    30-35 gr unt cacao
    putina lecitina
    4-5 capsuni mici sau medii


    le-am amestecat pe toate si am adaugat untul de cacao topit.. le-am mixat (cu greu, ca a fost extra lipicioasa toata compozitia) si am asezat-o pe o folie de plastic (de data asta in forma ce cozonac ) ..la frigider 20 minute

    de data asta a iesit ceva mai ..aerat
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (12)..jpg
Views:	164
Size:	145.8 KB
ID:	7007  

  16. #566
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    astazi am incercat untul de cacao si pentru amestecul de nuci din paginile anterioare

    am mixat 100 gr migadale, 50 gr seminte de in aurii, esenta de rom, 10 ml ulei si 25 gr ulei de cacao, stevia si erythritol

    le-am dat forma de baton si le-am bagat la frigider..

    din pacate, le-am mancat inainte sa le fac poza.. stau foarte tepene si au gust de turta dulce

  17. #567
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Bucuresti, Romania
    Vârsta
    35
    Mesaje
    24,661
    Blog Entries
    2

  18. #568
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    am revenit cu poze si cu reteta putin modificata

    am folosit 50 gr macadamia, 50 gr seminte de in (intregi) si 15 gr unt de cacao + 8 picaturi de stevia

    am mixat nucile de macadamia pana s-au facut pasta, am adaugat semintele de in, untul de cacao topit si stevia

    le-am pus in forme de facut biscuiti sau alte minuni si la frigider..

    semintele de in par a fi ..crocante.. prin faptul ca nu le-am macinat
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză..jpg
Views:	114
Size:	139.9 KB
ID:	7089  
    Last edited by allina; 06-05-2010 at 12:32.

  19. #569
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    pentru ca maine ma duc acasa.. si o sa mor de foame pe tren, mi-am pregatit de mancare

    my candy bar

    1 cupa syntha capsuni
    1 tsp cod liver oil
    1 tsp l-carnitina pudra
    1 tbsp lecitina lichida
    1 tbsp apa
    20 gr ulei cacao

    cateva patratele de ciocolata 85% cacao

    am amestecat syntha cu lecitina, carnitina si uleiul de peste si am adaugat untul de cacao in stare lichida si am amestecat iar apoi am adaugat si apa.. l-am dat putin la frigider sa se intareasca timp in care am topit ciocolata si am ornat batonul.. si inapoi la frigider pana s-a intarit
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (18)..jpg
Views:	121
Size:	89.8 KB
ID:	7108   Click image for larger version

Name:	poză (22)..jpg
Views:	66
Size:	87.3 KB
ID:	7109   Click image for larger version

Name:	poză (20)..jpg
Views:	60
Size:	91.3 KB
ID:	7110  


  20. #570
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    mi-am adus aminte tarziu dar nu mai pot edita: se adauga mai multa apa daca se doreste o compozitie mai moale.. data trecuta am folosit 2 lingurite de apa si a iesit o consistenta mai caramel.. de data asta a iesit mai tare gen aerata

    masurile pe care le-am folosit le-am cumparat din carrefour si sunt pe sistemul american (ca sa nu ma mai chinui cu retetele straine).. banuiesc ca merge si cu lingura si lingurita normala
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (23)..jpg
Views:	79
Size:	134.8 KB
ID:	7111  

  21. #571
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Bucuresti, Romania
    Vârsta
    35
    Mesaje
    24,661
    Blog Entries
    2

    Re: Retete culinare

    La urmatoarea intalnire GetFit va trebui sa ne faci cateva preparate de tipul asta, pun eu la bataie ingredientele si cred ca gasim voluntari si cu munca, doar sa supraveghezi procesul de productie

  22. #572
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Sibiu
    Vârsta
    35
    Mesaje
    2,590

    Re: Retete culinare

    Quote Originally Posted by allina View Post
    ciocolata alba

    30 gr syntha capsuni
    20-25 gr unt cacao
    putina lecitina lichida

    se mixeaza toate bine bine si se dau la frigider pana se intareste untul de cacao.. yummy!

    a iesit urat pentru ca nu am forme si am intins-o pe o folie de plastic pe un capac de caserola .. cand s-a intarit am rupt-o bucati
    Am incercat chestia asta, a iesit tare buna insa mi se lipea ingrozitor de tare de dinti. Data viitoare dizolv proteina in putina apa.

  23. #573
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    hehehe da.. desi nu e greu deloc de facut .. mai mult fac mizerie pentru ca nu am conditii in camera de camin.. in rest e floare la ureche

    da Ruxandra si mie mi s-a intamplat odata sa fie lipicioasa.. tot cu apa am rezolvat si eu ..

    pana la urma am mancat batonul din poza imediat dupa ce l-am pozat si mi-am facut altul pentru drum, de data asta fara ciocolata si cu textura mai de caramel ..

    atasez si o poza cu bucata care mai ramasese cand mi-am adus aminte sa fac si poza.. e mai bun asa mai moale
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză..jpg
Views:	134
Size:	91.7 KB
ID:	7115  

  24. #574
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    ro
    Mesaje
    1,246

    Re: Retete culinare

    Alina iti deschizi cofetarie
    .

  25. #575
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    nu, ca nu imi place sa gatesc sau sa fac prajituri..mai mult, eu si bucataria suntem cam straine..

    dar oricat de ciudat ar parea, m-am saturat sa mananc si mi-e foarte lene sa gatesc ceva ce manac in 10 minute si pe urma sa mai fac si curat..asa ca incerc sa fac ceva ce nu necesita timp de preparare si care poate fi luat la munca .. si daca contine si cateva din suplimentele pe care cam uit sa le iau ..cu atat mai bine

  26. #576
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    ro
    Mesaje
    1,246

    cea mai buna omleta

    Click image for larger version

Name:	omleta..jpg
Views:	183
Size:	113.8 KB
ID:	7137

    Omleta cu bacon si cascaval
    -3-4 oua, 30-50g bacon, 60-80g cascaval;
    daca pui mai mult se gateste aiurea

    -se pune uleiul (ochiometric 2 linguri cred)
    -se pune baconul in ulei, se "usuca" la foc mic
    -se mareste temperatura, se pune oul
    -cand s-a coagulat putin baza se pune cascavalul
    -se mai lasa foarte putin, se intoarce pe cealalta parte
    -aici se tine putin ca se arde cascavalul

    5-6 minute toata jmekeria.
    .

  27. #577
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    in frunce
    Mesaje
    130

    Re: Piept de pui gratinat la guptor

    Unele retete arata chiar bine.
    Primiti si comenzi ? : ))

  28. #578
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ORADEA
    Mesaje
    302

    Re: Retete culinare

    ghost ce fel de bacon ai folosit???din comert??sau sunca de la porcul de la tara)

  29. #579
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    ro
    Mesaje
    1,246

    Re: Retete culinare

    Unul marca carrefour pe care scrie ca nu contine decat carne sare si apa parca (sunt doua sortimente marca carrefour, celalalt e cu mai multe chestii nasoale in el). Porc "la tara" nu am (si nici alte animale).
    .

  30. #580
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    real green

    - smochine sau caise uscate .. ochiometric .. 2-3 buc
    - fruit& greens 16 gr
    - apple fiber 10 gr
    - maqui 30 ml

    se amesteca toate cu mixerul ..

    mi-au iesit 2 bucati
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (14)..jpg
Views:	69
Size:	126.4 KB
ID:	7185   Click image for larger version

Name:	poză (12)..jpg
Views:	70
Size:	129.4 KB
ID:	7186  

  31. #581
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    ciocolata cu antioxidanti si omega 3

    25 gr unt cacao
    6-7 gr pudra roscove
    1 tsp cod liver oil
    25 gr nuci macadamia
    30 ml maqui
    8-10 picaturi stevia

    - am topit untul de cacao
    - am macinat nucile macadamia, peste care am adaugat pudra de roscove, uleiul de cod, maqui, stevia
    - am amestecat untul de cacao cu restul
    - am dat la frigider pana s-a intarit

    am facut cea mai mare mizerie din viata mea de la pudra de roscove si m-am intins peste tot.. dar a meritat.. nu e cel mai bun desert ever.. dar nu imi mai e pofta de nimic dulce acum.. si cu ocazia asta mi-am luat si suplimentele
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (29)..jpg
Views:	91
Size:	120.8 KB
ID:	7192  
    Last edited by allina; 05-06-2010 at 21:44.

  32. #582
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bucuresti
    Vârsta
    26
    Mesaje
    524

    Re: Retete culinare

    I. Pasta de peste

    Necesita:
    1 conserva de peste (ce vreti voi, eu folosesc hering/macrou) - 160g
    1 avocado
    1 lamaie verde
    nuci (alune de padure/migdale etc.)
    3 oua
    ulei de masline (asta pun eu)
    ceapa rosie
    usturoi
    smantana - 2 linguri cu putin motz

    Se curata ceapa, usturoiul, avocado-ul, ouale.
    Se arunca avocado-ul cu ulei de masline intr-un food processor (eu am cu manivela), se amesteca. Urmeaza in ce ordine vreti voi celelalte ingrediente. Nu pun sare pentru ca are destula conserva de peste. Se adauga sucul de la lamaia verde. Condimente dupa gust.
    Iese o pasta verzulie numai buna de tartinat pentru cei care mananca paine/pus langa altceva. Alta sugestie ar fi umplutura pt oua. Predomina gustul de avocado si peste. Cantitatile le puteti personaliza, eu nu fac niciodata la fel dar de fiecare data sunt multumit.

    II. Piure de conopida

    Necesita:

    1 conopida
    smantana
    unt

    Se fierbe conopida pana trece un batz de lemn prin ea cu usurinta. Se varsa apa in care a fiert. Se transfera eventual in alta oala si se fleceste cu storcitorul impreuna cu unt si smantana. Condimente dupa gust (eu nu pun).

    III. Conopida la cuptor

    Necesita:

    1 conopida
    1 conserva de ciuperci
    nuci (alune de padure etc.)
    unt
    ulei de masline
    condimente
    5 oua
    ceapa verde
    ceapa rosie

    Se fierbe conopida insa nu ca pentru piure ci sa ramana ceva mai tare. Se pune ulei de masline in tava + unt. Se aseaza in tava, se adauga celelalte legume, si cu brocolli iese excelent. Ouale se amesteca intr-un bol ca pentru omleta, eventual se poate adauga niste branza sarata si se varsa in tava (sau se pune compozitia cu lingura deasupra). Nucile ori in oua ori manual ultimele. Se pune la cuptor pt 20 min, nu pot sa spun exact temperatura, indeajuns cat sa se faca

    Enjoy!
    un brav copil rasfatat al vietii

  33. #583
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Craiova
    Vârsta
    23
    Mesaje
    327

    Re: Retete culinare

    Aluat pt. lipie/clatita

    ingrediente : 1 lipie (doar 4g carbo!) 4g fibra
    - 1 albus de ou
    - 1 lingura tarate grau
    - 1 lingura psyillium
    - apa minerala pt. omogenizare

    Se amesteca albusul cu restul de ingrediente pana amestecul devine omogen.
    Se unge tigaia de teflon cu un servetel cu ulei.
    Se pune aluatul, se lasa la foc foarte mic. Se va umfla mult, dupa ce e intors, dar apoi isi revine.
    Se intoarce foarte usor pt. ca e pufos si moale.
    Totul incepe de la un singur pas, de la un singur grup de muschi care se clinteste si care porneste fluxul miscarii cu o viteza hotaratoare, intocmai ca sinapsele care transmit influxul nervos spre neuroni, punandu-i in “miscare”. Totul e miscare in viata. Miscare care te hraneste. Incepe magia, magia de a fii om, de a simtii acum aerul in plamani, si sangele in fiecare muschi… de a traii extazul si exaltarea pulsului vietii.

  34. Re: I give you.. "DOT'S" :D

    In loc de tarate, se poate folosi banuiesc si faina de migdale, de cocos etc. Cred ca ar iesi si mai gustoasa..
    Pusese Darling mai de mult o reteta asemanatoare (paine keto).
    Laws alone can not secure freedom of expression; in order that every man present his views without penalty there must be spirit of tolerance in the entire population.

  35. #585
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Craiova
    Vârsta
    23
    Mesaje
    327

    Re: Retete culinare

    Normal ca se poate folosi. Pe mine nu prea ma intereseaza gustul pt ca oricum o umplu cu ceva cu gust bun. O prefer neutra.
    Totul incepe de la un singur pas, de la un singur grup de muschi care se clinteste si care porneste fluxul miscarii cu o viteza hotaratoare, intocmai ca sinapsele care transmit influxul nervos spre neuroni, punandu-i in “miscare”. Totul e miscare in viata. Miscare care te hraneste. Incepe magia, magia de a fii om, de a simtii acum aerul in plamani, si sangele in fiecare muschi… de a traii extazul si exaltarea pulsului vietii.

  36. #586

    Re: Retete culinare

    Arroz con polo (Pui cu orez)
    Ingrediente:

    4 pulpe mari cu os si piele (se taie transversal-intra mai bine in tigaie )
    1 ceasca orez integral
    3 linguri ulei pt gatit
    1 ceapa medie
    1catel usturoi
    1lingurita praf ardei rosu (rec. organic)
    1 lingurita praf chimen
    1/2 ling. saffron (facultativ)
    1 ceasca rosii tocate (sau 1 lingura pasta tomate)
    400 gr rosii in sos de rosii
    250ml chicken stock (eu am fiert pulpele inainte sa le pun pe foc - de aici fragezirea e doar la o aruncatura in tigaie )
    200gr ardei rosu copt (aprox 1 ardei)
    1/2 ceasca patrunjel tocat

    1. In uleiul incalzit, pe foc mediu, amestecand ocazional, se pun ceapa si usturoiul tocat pana se inmoaie ceapa (3-4 min)

    2. Se adauga pulpele de pui, pe care le intorci ocazional pana devin un bronzoliu (ei zic vreo 3-4 min, mie mi-a luat mai multicel coz am fobie de ars mancare)

    3. Se adauga condimentele (paprika dulce, chimenul si saffron-ul)...intorci buc de carne pana se amesteca/omogenizeaza bine (cam 2 min)

    4. Adaugi orezul, rosiile (cele 400gr in suc) si apa in care ai fiert pulpele

    5. Reduci focul si acoperi tigaia timp de 15 min pana se fragezeaza carnea si orezul. (timpul poate varia in functie de tipul de orez folosit. Sa te uiti pe pachet pt timpul de fierbere pt ca eu nu m-am uitat prima oara si-a durat o vesnicie...mama lui de orez salbatic)

    5. Se adauga pasta de tomate/ceasca de rosii, ardeiul, patrunjelul si le amesteci pana se omogenizeaza cat de cat vreo 3 min.

    Bon appetit.

    Poate suna cam complicat dar e f simplu once u get the hang of it.

    Cu alta ocazie am inlocuit orezul cu quinoa, pe care am inmuiat-o vreo ora si a iesit foarte ok.
    Am inlocuit si carnea de pui cu porc...(implicit sucul) n-a mai fost f oke...

    Este o reteta f flexibila care se poate adapta la buzunarele oricui, totusi condimentele sunt f importante. Nu folosi mai mult chimen decat recomandat..unless u reeeeaallllyyyy like it...

    Si eu folosesc masurile in sist american sunt f handy mai ales ca eu am linguri lingurite linguroaie de toate marimile/formele....de cani/cupe/cesti/cescute nu mai zic
    Last edited by Crizu; 28-06-2010 at 10:15.
    Intotdeauna pot fi facute alegeri mai bune

  37. #587
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    alta..ciocolata .. o varianta pentru ciocolata cu stafide.. milk free..

    35 gr unt cacao
    5 gr eggwhite protein
    10 picaturi stevia
    5 gr xylitol
    o pipeta extract de vanilie
    1/2 teaspoon lecitina
    goji berry
    6-7 gr carob powder (se poate folosi si pudra de cacao.. eu evit sa fac asta pentru ca imi provoaca cosuri.. si am eu obsesii destule ca sa imi fac griji si pentru dealuri cutanate)

    - se topeste untul de cacao
    - se amesteca untul de cacao cu pudra de albus de ou, bine bine, pana se amesteca (e mai pretentioasa proteina asta)
    - se adauga carob powder, vanilia, stevia si lecitina
    - se topeste xylitolul si se toarna peste compozitie
    - se amesteca iar bine bine bine si se pune intr-o forma (in cazul meu, o cutiutza alimentara)
    - se orneaza cu goji berry (mie mi-a cam scapat mana in punga.. )

    - goji berry pot fi inlocuite cu alune de padure .. o varianta pe care eu am denumit-o milkalina M-joy
    - merge folosit numai stevia.. as putea spune ca prefer varianta indulcita doar cu stevia.. dar mai trebuie sa fac niste degustari ca sa ma hotarasc

    pozele nu sunt chiar grozave, talentul artistic imi lipseste cu desavarsire
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (19)..jpg
Views:	58
Size:	123.2 KB
ID:	7271   Click image for larger version

Name:	poză (18)..jpg
Views:	84
Size:	126.2 KB
ID:	7272  
    Last edited by allina; 05-07-2010 at 08:50.

  38. #588
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    si sisterella hazelnut
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (21)..jpg
Views:	51
Size:	156.8 KB
ID:	7273   Click image for larger version

Name:	poză (20)..jpg
Views:	58
Size:	164.9 KB
ID:	7274  

  39. #589
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    mousse de roscove..sau.. spuma de carob.. budinca aerata..sau.. marshmallow esuat

    1/4 cup apa rece
    3/4 cup apa fierbinte
    21 gr beef gelatin
    1 pipeta vanilie
    10 picaturi stevia
    1-2 tablespoon xylitol
    3 albusuri de ou
    putin praf rosove.. cat sa coloreze

    - se dezolva gelatina in 1/4 cup apa rece si se lasa asa aproxmativ 5 minute
    - intre timp se incalzeste restul de apa
    - se adauga apa fierbinte peste gelatina si se amesteca pana se dizolva gelatina complet
    - se adauga stevia, xylitol, vanilia si praful de roscove
    - se lasa la racit pana devine ca un sirop mai gros
    - intre timp, se bat albusurile spuma
    - se incorporeaza amestecul de gelatina incet in ouale batute, mixand continuu..
    - dupa ce s-a amestecat totul se mai amesteca putin pana devine usor cremoasa si pufoasa
    - se pune la racit in frigider pentru cateva ore
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (35)..jpg
Views:	57
Size:	105.7 KB
ID:	7277   Click image for larger version

Name:	poză (33)..jpg
Views:	42
Size:	110.4 KB
ID:	7278  
    Last edited by allina; 05-07-2010 at 21:07.

  40. #590
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    chocolate/carob pudding

    1 avocado copt bine
    1 tbsp xylitol
    20 picaturi stevia
    1/4 cup cacao/carob
    1/2 tsp vanilla extract
    2 tbsp mesquite powder (optional).. nu as sti sa spun exact ce e mesquite powder asta.. l-am primit cadou la o comanda mai mare de chestii raw..
    2 tbsp apa ( in functie de textura dorita..mai moale , mai tare etc)

    se mixeaza toate pana rezulta o pasta..

    e foarte buna la gust.. nu se simte deloc avocado si are o textura demna de o budinca din comert.. iar asta vine din partea unui avocado hater.. e prima data cand pot sa mananc avocado

    cred ca ar merge pe post de crema la un tort, ceva.. hmm..
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (38)..jpg
Views:	49
Size:	140.3 KB
ID:	7300  
    Last edited by allina; 10-07-2010 at 16:23.

  41. #591
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    baton cu susan

    - 60-65 gr seminte de susan
    - 20 gr xylitol
    - 5 - 10 gr sirop de yacon (din pacate, numai cu xylitol nu merge.. )

    - intr-un vas mic se pune xylitolul si siropul de yacon
    - se amesteca la foc mediu spre mic pana se topeste xylitolul si se formeaza "balonase"
    - se adauga semintele de susan si se mai amesteca 1-2 minute la foc mic
    - se toarna pe o foaie de aluminiu unsa cu ulei si se lasa la racit
    - se taie in forma dorita

    sunt mult mai bune ca originalele .. batonul cu susan, pasiunea mea
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (6)..jpg
Views:	74
Size:	131.3 KB
ID:	7324  

  42. #592
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Spain
    Vârsta
    27
    Mesaje
    118

    Re: Retete culinare

    Am facut si eu painea pentru sandwich prezentata cu 2 pagini in spate de daring si iese foarte buna. Inlocuieste painea normala cu succes.

  43. #593
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    Fitness bar

    -30 gr quinoa expandata
    -20 gr fulgi de hrisca
    -20-30 gr goji berries sau Incan berries (eu le-am folosit pe cele din urma)
    -10 gr sirop de yacon
    -30 gr xylitol

    -se Pune pe foc mediu spre mic xylitolul si siropul de yacon pana cand se dizolva xylitolul
    - se adauga restul si se mai amesteca putin
    - se intinde pe o folie alimentara unsa cu ulei intr-un recipient si se da la frigider
    - se taie in forma dorita

    no pics .. Dar sunt foarte foarte bune.. Pana sa fac poze mi-au mancat altii creatia ..

  44. #594
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    batoane cu ..dovleac

    aceeasi retete ca la batoanele cu seminte de susan.. doar ca acum am folosit seminte de dovleac

    seamana la gust cu pumpkin crunchy clusters
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (22)..jpg
Views:	94
Size:	159.7 KB
ID:	7462  

  45. #595
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    keto bar

    45 gr migdale decojite+1 tsp ulei (daca puneti mai multe migdale, va predomina gustul de almond butter)
    1 cupa now foods strawberry whey protein
    1/2 tbsp liquid lecithin (mai mult de jumatate de lingurita lasa batonului un aftertaste ciudat)
    8 picaturi stevia
    15-20 gr unt cacao ( mai mult unt de cacao va face compozitia sa se separe..)
    1-2 tbsp apa (de la a treia lingurita de apa se transforma in terci)

    se topeste untul de cacao
    se adauga lecitina si proteina si se amesteca bine bine
    se adauga migdalele (mixate inainte cu o lingura de ulei pana devine aproape o pasta)
    se adauga stevia
    se adauga 1-2 tbsp apa
    se amesteca bine bine, eventual cu mixerul de mana
    se modeleaza si se da la frigider pana se intareste (eu am bagat compozitia intr-o punga alimentara si am modelat-o dupa bunul plac..nu a iesit o forma grozava, dar aduce a baton )

    foarte foarte bun
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (1)..jpg
Views:	49
Size:	111.7 KB
ID:	7471   Click image for larger version

Name:	poză..jpg
Views:	60
Size:	95.1 KB
ID:	7472   Click image for larger version

Name:	poză (9)..jpg
Views:	49
Size:	104.3 KB
ID:	7473  

    Last edited by allina; 12-09-2010 at 13:08.

  46. #596
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    nu mai pot edita..

    pentru batonul de mai sus ar fi asa..

    ~ 36 proteine, 50 lipide, 17 carbs

  47. #597
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Bucuresti, Romania
    Vârsta
    35
    Mesaje
    24,661
    Blog Entries
    2

    Re: Retete culinare

    deci un fel de martipan cu capsuni
    Daca scadem fibrele din migdale ramanem cu mai putini carbohidrati reali.

  48. #598
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    eh.. gusturile nu se discuta .. merge combinatia, mie imi place

    in plus tine de foame muuult timp si nici macar nu pot manca batonul intr-o singura repriza, trebuie sa il impart in doua mese pentru ca e foarte satios

  49. #599
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    mini-baton de slabit cu efect antirid

    - 1 cupa whey protein capsuni
    - 1 fiola carnitine shots
    - 5 ml lecitina
    - 5 ml Q10 lichid
    - 4 picaturi vitamina D
    - 4 picaturi vitamina E lichida
    - 10-15 gr unt migdale
    - 5 ml apa
    - 4 picaturi stevia

    se topeste untul de cacao .. se adauga peste whey impreuna cu lecitina si se amesteca pana se omogenizeaza cat de cat.. se adauga carnitina, vitamina D, vitamina E, stevia, q10, apa, untul de migdale si se amesteca bine bine .. se da o forma de baton si la frigider cu el cateva ore

    putin off-topic: multumesc celor de la getfit pt premiu .. majoritatea celor de mai sus provin din stack-ul pe care l-am castigat
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (20)..jpg
Views:	70
Size:	182.2 KB
ID:	7622   Click image for larger version

Name:	poză (21)..JPG
Views:	57
Size:	195.5 KB
ID:	7623  
    Last edited by allina; 09-10-2010 at 22:37.

  50. #600
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    bucuresti
    Vârsta
    27
    Mesaje
    357

    Re: Retete culinare

    multivitamin bar

    - 1 cupa strawberry whey
    - 20 gr unt de cacao
    - 5 ml lecitina lichida
    - 8 picaturi stevia
    - 15 ml minerale coloidale raspberry
    - 15 ml liquid multi fructe de padure

    - se topeste untul de cacao
    - se toarna peste whey si se amesteca cu lecitina pana se omogenizeaza
    - se adauga mineralele coloidale, stevia, liquid multi si se amesteca
    - se modeleaza
    - se da la frigider

    al meu a iesit putin sifonat ca nu am avut rabdare de modelare
    Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	poză (2)..jpg
Views:	59
Size:	181.6 KB
ID:	7624   Click image for larger version

Name:	poză (22)..jpg
Views:	85
Size:	129.8 KB
ID:	7625  

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts