+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Bucuresti
    Vârsta
    34
    Mesaje
    194

    produse congelate

    Suplimente Nutritive

    Datorita faptului ca timpul nu-mi permite sa merg prea des la cumparaturi, prefer de cele mai multe ori sa cumpar cantitati mult mai mari de alimente pe care le tin congelate.

    Cat de mult este alterat alimentul (lapte, carne manzat) in cazul unei congelari/decongelari normale si cam cat in cazul uneia fortate? Laptele cu garantie de 3 zile tinut congelat o perioada mai mare (5,6 zile) are de suferit dpdvd al calitatii?

    Stiu ca decongelarea fortata are efecte negative asupra pastrarii calitatii produsului, insa n-am cunostinte destul de vaste incat sa-mi lamuresc nedumeririle.
    ..: back to the gym ! :..

  2. #2
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Cayman-Islands
    Vârsta
    37
    Mesaje
    605

    my stuff

    Nu stiu ce anume si cat se pierde prin congelare/decongelare, dar ce am observat eu:

    - carnea de vitel decongelata isi schimba proprietatile la preparare, friptura iese tare talpa, fierbe mult mai greu, nu mai are acelasi gust ca si proaspata. Friptura din carne proaspata iese intotdeauna frageda (vitel, evident)

    - Am congelat si eu lapte de cateva ori, dar tot asa, nu mai are acelasi gust. Deci, ori il bei proaspat, ori itzi iei lapte UHT, ca ala rezista mai mult si necongelat.

    Carnea de pui am vazut ca se preteaza mult mai bine la congelare, nu se schimba nimic. Pestele la fel.

    Parerea mea ar fi sa te orientezi mai mult pe pui si peste, iar vita sa o prepari cat e proaspata.
    Courage the Cowardly Dog Show

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts