Suplimente Nutritive

+ Reply to Thread
Page 1 of 3
1 2 3 LastLast
Results 1 to 50 of 103
    Vârsta
    32

Calculator pentru mesele zilnice

Punandu-ne noi pe treaba, pentru ca unde-s doi puterea creste am conceput un instrument simplu, dar foarte eficient pentru a va putea planifica mesele la milimetru (sau la kilocalorie, daca doriti)
    La capitolul instructiuni de folosire:
    1) Completati in partea de jos a tabelului numarul de kilocalorii pe care doriti sa il atingeti, precum si procentele de macronutrienti din care doriti sa fie constituita dieta
    2) Pentru fiecare masa completati la rubricile respective, tipul de aliment, valorile pentru proteine, glucide, lipide si kcal, precum si gramajul din respectivul aliment, in partea stanga
    Atentie: partea din tabel cu formulele este BLOCATA, pentru a preveni stergerea accidentala a formulelor de calcul
    3) Variati gramajul si/sau tipul alimentului pentru a obtine exact combinatia dorita
    4) Atata timp cat sunteti pe MINUS fata de planul dorit cifrele din ultimul rand vor fi verzi, aratandu-va ca mai puteti sa puneti potol gretos. Daca treceti pe rosu... slana vi se va pune in cercuri concentrice.

Explicatii suplimentare: FOARTE CURAND va fi insotit si de o baza de date cu alimente, din care nu va trebui decat sa faceti copy/paste in acest mic tabel de calcul al dietei.

Asteptam cu interes intrebari, comentarii si de ce nu, imbunatatiri de adus
    Attached Files
    "The only easy day was yesterday" - Navy Seals Motto.

“Man is made or unmade by himself; in the armory of thought he forges the weapons by which he destroys himself; he also fashions the tools with which he builds for himself heavenly mansions of joy and strength and peace.”

Vârsta
    43
    ha...:cool:
    bunicel..
    "Culmea lenei este sa te scoli la sase dimineata ca sa ai mai mult timp de stat degeaba. "(Tristan Bernard)

Vârsta
    32
    Pai veniti si voi cu observatii... ce i-ar mai trebui, ce v-ar placea... Scoatem versiunea 1.1 Alpha :cool:

“Man is made or unmade by himself; in the armory of thought he forges the weapons by which he destroys himself; he also fashions the tools with which he builds for himself heavenly mansions of joy and strength and peace.”

Vârsta
    31
    tabelul este f. util, versiunea si cu alimentele gata introduse ar fi intr-adevar ceva deosebit.

Vârsta
    24
    Bravo! Ma cam saturasem de umplut pagini de caiet cu calcule.

Vârsta
    32

Versiunea 1.2 Alpha

Prin eforturi comune de maxima intensitate, iata ca vine si versiunea cu tabel de continut al alimentelor incorporat.
    Explicatii pregatitoare:

1) Veti observa intre paranteze trei tipuri de referinte:
    a) AROS = Alimentatia Rationala a Omului Sanatos
    Aceasta a fost aleasa pe principiul ca unele alimente de provenienta autohtona difera dpdv calitativ de cele din vestul salbatic. Acolo unde s-a putut, s-a realizat o comparatie cu:
    b) BB = Bodybuilding.com - baza de date care este una din cele mai complete, cu explicatii destul de bune, si structurata bine. Este a doua baza de date aleasa de noi.
    c) AS = alte surse. Site-uri mai mari sau mai mici de unde ne-am mai inspirat cu produse mai ciudate, sau mai greu de gasit.

2) La produse:
    F.S. = fara sare
    F.Z. = fara zahar

La capitolul observatii (coloana mai mare din dreapta) acolo unde am gasit, se face referire la procentul de parte necomestibila (valori medii)

In viitorul mai mult sau mai putin apropiat tabelul se va completa cu indici glicemici si incarcari glicemice (GI si GL) in masura in care vom gasi pe net valorile. NU intentionam sa completam aceste date decat la partea de cereale si eventual fructe.

Pentru a folosi tabelul in calculatorul de dieta, se face copy si apoi paste, incepand cu coloana a 3-a (Nume Aliment, Firma producatoare, Mod preparare) si pana la coloana Kcal/100g inclusiv. Din nou am inclus intr-o coloana aditionala un calcul al valorii energetice, bazat pe formula clasica 4*g Proteina + 9*g Lipide + 4*g Carbo. Valorile obtinute difera destul de mult fata de cele indicate pe site/carte. Motivul imi este necunoscut si daca aveti idei, ele sunt binevenite.

Deocamdata cam atat. Pe final, rog un moderator, daca se considera oportun, sa faca acest mesaj sticky, pentru a avea acces cat mai multa lume la acest instrument zicem noi destul de util.

Va multumim pentru sustinere si asteptam fidbecul vostru.
    Attached Files

Vârsta
    32
    P.S.:
    La Amino 2700, valorile sunt pentru 4 PASTILE. De aceea daca vreti sa luati 8 pastile in calculatorul de diete treceti 200 gr, pentru 2 pastile 50g si restul va prindeti voi cum sa faceti calculele.
    De asemenea asteptam sugestii privind suplimentele pe care le doriti incluse in baza de date.

profilerbt Guest
    Felicitari !!
    Este foarte fain ! Sa sti ca poti sa faci un ban frumos cu el !
    o mica sugestie :
    da un format cells si fa celulele number cu 2zecimale pt ca la anumite valori apare ###### adica e prea mica celula pt a afisa valoarea obtinuta !(sau fa celulele mai mari)

Cam atat !!
    rockonicon

Vârsta
    32
    Da... numai ca cineva, nu spun cine... ar dori trei zecimale dupa virgula... Am remediat problema in sensul ca am marit latimea coloanelor si am redus fontul la 13 acolo unde a fost nevoie.
    Ar mai fi de precizat: la M&E de la Pronutrition e subliniat cu rosu din cauza problemei cu numarul de calorii care nu iese la .... numar. va sugerez sa folositi pentru calcul valoarea calculata din coloana de alaturi...
    De asemenea noua baza de data mai contine cateva articole pe care le-am introdus in cursul zilei de ieri, inclusiv cateva sucuri light.
    Attached Files

SERRAPHYM Guest

Hallo !

F bun prg ,asta asteptam de mult...nustiu unde sa-l activez .xls !

Vârsta
    32
    Cum adica cum sa il activezi? Ai nevoie de Excel din pachetul Office si cam atata. De preferat o versiune dupa XP 2000 Professional.

profilerbt Guest
    pune pe lista si :

Spagete 11prot ;74 gluc;1glip; -->>>340kcal (producator Pan Group)

SERRAPHYM Guest

Talking aha...

de asta am intrebat...eu nu-mi instalez tot timpul office-ul...si de aceea nu-mi mergea...:cool:

S George Guest

help

Salut,
    pai daca ne-ai dat caca adu si linguritza...
    Spune-ne te rog parola de deblocare la totaluri si macronutrienti ca banuiesc ca nu toata lumea vrea 120 g prot si din carbo numa vreo 450 cal pe zi.
    Imi cere o parola de deblocare, asta daca nu fac eu ceva gresit??
    In rest e super tabelul,felicitari!

Vârsta
    32
    Pai nu ai nevoie de parola de deblocare, din simplul motiv ca poti sa modifici numarul de kilocalorii pe zi si procentajele de macronutrienti. Daca modifici FIZIC cantitatea de proteine/glucide/lipide stergi formula de calcul din celula respectiva.
    Vrei mai multe proteine, cresti numarul de kcal, si/sau procentul de proteine din totalul dietei si ti se va modifica si cantitatea de proteine disponibila.

Vârsta
    33
    Am facut un program care foloseste baza de date cu aceste alimente si face insumarea valorilor pentru prot, grasimi, carbo si calorii.

Il puteti descarca de la adresa
    http://stim.3x.ro/files/CaloriCalc1.0.zip (click dreapta Save target as...)

Pasi pentru utilizare:
    - se dezarhiveaza intr-un director la alegere
    - contine un EXE si un fisier DBT (baza de date cu alimentele)

- se ruleaza executabilul
    - se introduc alimentele consumate, unul cate unul, prin selectare din baza de date (afisarea structurii arborescente pe categorii si subcategorii) si se inscrie cantitatea consumata.
    - se pot salva listele de alimente luate in calcul ca fisiere cu extensia FCC, care pot fi apoi deschise, vizualizate si modificate

- programul afiseaza totalizarea valorilor daca se activeaza butonul Totaluri (simbolul Suma)

Va rog sa-mi semnalati eventuale bug-uri, sugestii sau orice alte observatii.

Utilizare placuta! :cool:
    Last edited by Argenti; 09-08-2004 at 11:15.
    Vreau mai mult!

Vârsta
    32
    Em... la click pe link nu permite accesul. Daca doresti, trimite-mi-l pe mail si il pun eu pe un site. Ma bucur tare ca ai dezvoltat ideea, mai ales ca nu posed cunostintele de programare necesare.

Vârsta
    33
    Em... la click pe link nu permite accesul.
    De-asta am pus (click dreapta Save target as...) in dreptul link-ului.

Okay; o alta varianta de descarcare ar fi intrarea pe directorul http://stim.3x.ro/files/ si apoi descarcarea fisierului ZIP de acolo.

Da-mi un PM cu adresa ta de e-mail si ti-l trimit sa-l pui si pe alt site.
    Vreau mai mult!

Vârsta
    33

ba da

Merge man, am facut exact cum a zis Argenti, save target as, si gata. E bun programul, pan-acu m-am jucat cu el. Multumiri Argenti. Si Wydarr.
    Courage the Cowardly Dog Show

Vârsta
    32

Bad Opera!!!

Da... tu ai dreptate, numai ca browserul Opera nu vrea asa. Am facut aceeasi treaba cu IE si a mers...
    Aviz amatorilor.

Vârsta
    33

ye ye ye

Pai nu ti-am zis? Opera stinks. Ce ti-o fi placand nu stiu....

profilerbt Guest

sugestii

programului ii lipseste impartirea pe mese !!
    ar fi mult mai interesant sa vezi ce ai mancat la o masa si nu pe toata ziua ! Este important aportul constant de nutrienti in org.

Asta este hiba mea : mananc cam haotic !! ba multi carbo // ba multa prot :: per total iese bine dar daca vad la fiecare masa in poarte ........

Vârsta
    33

Exclamation update

Am scos versiunea 1.2, disponibila pentru download la locatia:

http://stim.3x.ro/files/CaloriCalc1.2.zip (click dreapta Save Target As...)

Noutati:
    - posibilitatea separarii detaliilor alimentare pe mese in cadrul listei
    - raport detaliat in format HTML pentru lista curenta de alimente
    - posibilitatea mutarii detaliilor in sus-jos in cadrul listei
    - baza de date cu alimente a fost actualizata

S-a pastrat 100% compatibilitate cu versiunea 1.0 in cazul deschiderii fisierelor fcc. Asadar in versiunea 1.2 puteti deschide vechile fisiere fcc create cu versiunea 1.0 (doar ca toate detaliile vor fi considerate ca fiind la masa #1 a zilei)

Orice sugestii si observatii sunt binevenite.
    Vreau mai mult!

Tinutza Guest

Question alte alimente

Se pot introduce si alte produse in lista? daca da sa-mi spuneti si mie cum va rog
    eu cosum si alte produse decat cele din lista si nu pot calcula totalul caloriilor
    ar fi bine sa se poate introduce si alte produse pe langa cele care sunt in lista pt cei care consuma si alte alimente si cunosc valoarea nutritiva a acestora

Vârsta
    33
    Programul facut de mine nu permite deocamdata introducerea de alimente personalizate in baza de date. Am in plan si aceasta functionalitate, dar numai de la versiunea 2 sau 3.

Trebuie sa recunosc ca asta va fi cea mai importanta functionalitate a programului, dar aduce cu ea si o serie de probleme in cazul in care userul isi personalizeaza lista de alimente, iar apoi vrea sa faca un update la lista alimentelor de baza.
    Vreau mai mult!

Vârsta
    37

Thumbs up sugesti

Argenti, felicitari pt program. Esti un meserias.
    Crezi ca-l poti face sa ordoneze lista cu meniul zilnic prin click pe capul de tabel? La mine nu au mers butoanele de ordonare up-down din prima. Acum merg...
    Apoi ar fi utila organizarea fisierului pe user, astfel incat sa poti crea mai multe variante de meniu zilnic pe acelasi user intr-un singur fisier.
    In ceea ce priveste personalizarea listei de alimente, cred ca poti fie sa le stochezi in fisierul cu mesele (in varianta de mai sus, ceea ce poate sa nu fie practic daca vrei sa creezi mai multi useri), fie sa le stochezi separat intr-un fisier dbt, sau si mai bine faci o rutina de update care sa inglobeze inregistrarile noi la baza fara a sterge inregistrarile facute de user in ea.
    Multumesc.
    Keep up the good work!
    Surely you don't disbelieve the prophecies, because you had a hand in bringing them about yourself? You don't really suppose, do you, that all your adventures and escapes were managed by mere luck, just for your sole benefit? (...) but you are only a little fellow in a wide world after all!

Cooler Guest

Re: ye ye ye

Originally posted by Kyotortion
    Pai nu ti-am zis? Opera stinks. Ce ti-o fi placand nu stiu....
    Daca Opera stinks IE e un gunoi ordinar, plin de bug-uri si security holes! Argenti crezi ca ai putea rezolva problema ca si cei ce folosesc Opera sa faca un download? Nu e prea greu, oricum. Chiar nu-mi place sa fol IE-ul.. IE il mai fol doar pt a accesa oferta Metro...

Vârsta
    32
    Dupa parerea mea versiunea originala, in format excel conceputa initial de noi este mult mai flexibila si in plus permite adaugarea oricarui aliment fara sa ai nevoie de cunostinte de programare. Dar.. dupa cum spuneau latinii, de gustibus.

Vârsta
    33
    E opinia mea, am motivele mele. Still stinks.

Alexander Guest

argenti

In primul rand "Felicitari!", a iesit o chestie super faina si care ajuta mult.
    Idei:
    - ar fi tare dragutz sa-ti poti adauga si de unul singur alimente in baza de date
    - functia de in sus/in jos e tare utila, asa ca pe cand implementarea?

Vârsta
    31
    Felicitari!
    Argenti, nu pot descarca versiunea 1.2, doar 1.0.
    De fapt o descarc (cum ai zis cu 'save target as...'), dar cand vreau sa intru in folderul downloadat 'CaloriCalc1.2.zip' imi zice 'the compressed folder is invalid or corupted' am repetat operatiunea si acelasi rezultat.
    Keep it short and simple.

Vârsta
    33
    Multumesc tuturor pentru sugestii si aprecieri. In principiu programul este si va ramane un utilitar simplu pentru calculul continutului meselor zilnice. In functie de timpul disponibil pe care (nu-l prea) il am intentionez sa-i aduc functionalitati noi, dar care sa nu duca la transformarea lui intr-o aplicatie prea complicata.

Originally posted by Gandalf
    Crezi ca-l poti face sa ordoneze lista cu meniul zilnic prin click pe capul de tabel? La mine nu au mers butoanele de ordonare up-down din prima. Acum merg...
    De vreme ce informatiile sunt structurate in functie de tipul mesei mi se pare prea putin utila ordonarea automata in functie de coloana pe care dai click, dar mai studiez problema.

Apoi ar fi utila organizarea fisierului pe user, astfel incat sa poti crea mai multe variante de meniu zilnic pe acelasi user intr-un singur fisier.
    Fisierele pot fi denumite cu numele userului, iar fiecare fisier va contine, pentru acel user, informatiile despre mesele zilnice.
    Introducerea de useri in aplicatie ar complica foarte mult lucrurile nejustificat.

In ceea ce priveste personalizarea listei de alimente, cred ca poti fie sa le stochezi in fisierul cu mesele (in varianta de mai sus, ceea ce poate sa nu fie practic daca vrei sa creezi mai multi useri), fie sa le stochezi separat intr-un fisier dbt, sau si mai bine faci o rutina de update care sa inglobeze inregistrarile noi la baza fara a sterge inregistrarile facute de user in ea.
    Ideea ta este foarte buna si cred ca o voi aplica din versiunea urmatoare. Doar ca atunci vor interveni si o serie de setari noi ale aplicatiei pentru a contine locatia fisierului (bazei de date) cu alimente personalizate.

In momentul de fata lucrez la o versiune identica a acestei aplicatii pentru PocketPC, pentru posesorii de PDA-uri. Desigur ca va exista compatibilitate intre fisierele stocate pe PocketPC si cele pentru PC-ul obisnuit.

Originally posted by Cooler
    Argenti crezi ca ai putea rezolva problema ca si cei ce folosesc Opera sa faca un download? Nu e prea greu, oricum.
    Fisierul este amplasat la acel URL pe care IE stie ca trebuie sa-l descarce si nu sa-l afiseze in browser. Nu am lucrat cu Opera, dar daca imi spui tu cum se face acest lucru ar fi ok. Eu nu am ce sa modific in post-ul meu, in asa fel incat Opera sa stie sa descarce acel fisier.

quattro: Am pus din nou versiunea 1.2 pe server si de la mine merge downloadul. Intr-adevar inainte nu stiu ce se intamplase ca nu mergea.

Originally posted by Alexander
    - ar fi tare dragutz sa-ti poti adauga si de unul singur alimente in baza de date
    Tocmai explicam cam pe cand se vor putea introduce alimente personalizate: o versiune ulterioara (probabil 2 sau 3).

Originally posted by Alexander
    - functia de in sus/in jos e tare utila, asa ca pe cand implementarea?
    Implementarea la ce? Daca ai selectat un detaliu din lista se activeaza butoanele sus/jos si poti deplasa acel element pe verticala.

Astept si alte sugestii si observatii. Enjoy using the application!
    Vreau mai mult!

Vârsta
    31
    Originally posted by Argenti
    quattro: Am pus din nou versiunea 1.2 pe server si de la mine merge downloadul. Intr-adevar inainte nu stiu ce se intamplase ca nu mergea.
    Mersi. Acum am reusit, merge.

Acum ca tot avem instrumentul acesta, voi ce valori zilnice (proteine, grasimi, carbohidrati, calorii) obtineti? Bineinteles, diferentele se vor datora in primul rand varietatii obiectivelor.
    Last edited by quattro; 04-10-2004 at 10:58.
    Keep it short and simple.

Vârsta
    21
    Am si eu o prob cu alimentatia am facut burtica

mananc mancare de 2 ori pe zii shi bag proteine cam 300g proteine / zi, nu cred ca este de la mancare ca mananc carne de pui, vita, peste la gratar cu garnitura de cartodi naturi sau orez si asta zilnic, mananc prea mult? sau e cantitatea prea mare de proteine? nu e alimentatia buna? Plz care shtiti postati Thx.

P.S: soz daca am postat unde nu trebuie :/
    Rami Isk.

Vârsta
    27
    Ce intelegi prin burtica? Distensie abdominala sau strat de grasime? Banuiesc ca pb ta este cu stratul de grasime de pe abdomen, nu?

Vârsta
    21
    dap, stratu de grasime de pe abdomen
    Rami Isk.

Wydarr, good job!

O singura sugestie:
    La corbohidrati, s-ar putea adauga (o coloana) cu indicele glicemic?

Vârsta
    32
    Bineinteles ca se poate adauga o coloana cu indicele glicemic. Numai ca ar fi o problema. Indicele glicemic este calculat pentru eventualitatea in care mananci respectivul aliment pe stomacul gol si de unul singur, fara alte combinatii. Acuma eu nu spun ca nu are NICI un fel de importanta, numai ca astept si parerea voastra privind necesitatea, avand in vedere ca una e sa mananci paine goala, alta este sa o combini cu friptura de pui la gratar, si alta este sa o mananci si cu niste castraveti sau varza.

Balauru Guest

Felicitari

In primul rand vreau sa va salut pe toti de pe acest forum!
    Programele sunt minunate, atat versiunea Excel, cat si cea mai "software".
    As avea o mare rugaminte la Argenti, si anume sa putem introduce totalul de calorii/zi dorit de noi, la care sa putem schimba procentele de proteine, glucide si lipide, fiecare cum crede de cuviinta. In felul acesta vedem daca ne incadram cu haleala atat la calorii, cat si la proncentajele respective. De fapt exact ce este la programul in Excel, in partea de jos (treaba cu schimbarea culorii din verde in rosu - inca o data bravo Wydarr).

http://www.siestasoftware.com/downloadcenter.htm

de pe aceasta adresa va puteti download-a de la food comp , un program misto , f complet in ceea ce priveste compozitia alimentelor .

dezavantaj ( cred ) : e in engleza
    ar fi interesant sa sti ce am sa-ti spun sa nu-mi bat capul
    sa rezumam treaba uitandu-ne unu la altu

Balauru Guest
    Azi am incercat sa pun un aliment nou in programul facut in Excel (supliment Mass-R). Wydarr, ai spus ca se poate pune un aliment nou, dar eu nu am reusit. Cred totusi ca trebuie sa ne dai parola pentru deblocarea sheetului.
    Sau daca putem pune un aliment nou fara parola, cum se face?

powertweety Guest
    Eu cred ca tabelul ala e pur si simplu prea performant ca sa accepte Mass-R-ul, incearca altceva.

Balauru Guest

Buget mic, renumeratie mica... vorba ceea.
    Am reusit sa pun si altceva pe lista. Ca de obicei calea simpla e cea mai buna. Se da copy la tot sheetul si paste in alt document, si scapi de parola.

mamutu69 Guest
    am luat si eu programelul
    super, ma ajuta fr mult

danr Guest
    salutare,

gasiti la link-ul de mai jos un excel pe care l-am facut eu
    in stanga sunt alimentele si componenta lor, pe mijloc completati cantitatea pe care o mancati si in dreapta veti regasi detalierea pe componente nutritive la cantitatea pe care ati mancat-o ( sau vreti sa o mancati )

jos in dreapta rezulta totalul, si aveti si coloana cu suplimente unde trebuie sa introduceti manual cantitatea de protina, carbo....

valorile nutritive din tabel sunt luate de pe net
    e un fisier pe care l-am facut iarna trecuta, poate va este util

cum vi se pare ?
    Last edited by CristiM; 11-10-2007 at 19:33.

Vârsta
    27
    pai ori nu vad eu bine ori Whisky are 42% grasime ??

danr Guest
    mda pare a fi o tampenie, probabil este o eroare
    eu nu beau asa ca n-am vazut pana acum chestia asta cu grasimile la whisky si la rom

in rest tabelul pare a fi corect

in orice caz, din cate imi aduc eu aminte, am copiat tabelul de pe un site romanesc de culturism, care acum vad ca a sucombat topculturism.ro
    Last edited by danr; 21-11-2005 at 10:48.

Vârsta
    29
    Originally posted by danr

cum vi se pare ?
    Inutil.

danr Guest
    de ce ?

Vârsta
    29

Suplimente Nutritive

Vezi numele threadului si programele postate anterior.Workbook-ul tau calculeaza doar un total.Come to think of it,poate fi util pentru excese :cool:
    In afara de asta,ii lipsesc cel putin robustetea(nici macar n-ai defitit formatul celulelor explicit numerice) si extensibilitatea(nu poti adauga alimente noi iar,chiar si supusa editarii,lista e limitata la un anumit nr).

There u have it - acum poti sa ma uimesti cu maturitatea unei replici gen "e parerea ta ca..".