Re: articolul lui Cristi despre Dobrogea Benecol
Nu ne-am nascut cu totii "invatati", schimbarile alimentare nu se fac peste noapte si sunt extrem de putini (in comparatie cu ceilalti) cei care stiu foarte bine ce alegeri alimentare ar trebui sa faca, cum se mananca sanatos, ce e ok si ce nu.
Ca un exemplu concret, i-am explicat prietenului meu ca painea nu e ok pentru el (si de ce) si bineinteles mi-as fi dorit sa stiu ca nu se mai atinge de ea. Asta pana cand l-am vazut mancand acasa la parintii lui si am auzit-o pe mama lui spunand.. "dar ia cu paine!!"
Cand auzi chestia asta zi de zi, din frageda pruncie si pana la maturitate, poate sa vina oricine sa iti spuna ca painea de fapt nu-i buna si ca trebuie sa renunti la ea pentru ca oricata bunavointa ai avea, schimbarea nu poate veni peste noapte.
Ca o completare, a incercat si painea de secara in varianta umeda care e foarte ok insa nu arata, nu miroase si nu prea are nimic in comun cu painea pe care o stie el de cand era mic asa ca nu o mananca.
Bineinteles ca mi-as dori ca atat el, cat si alte persoane dragi sa nu se mai atinga de produsele care le fac rau dar as prefera sa stiu ca aleg varianta "imbunatatita" a unor produse atunci cand nu e posibila eliminarea lor. Cred ca orice schimbare in bine, oricat de mica, e oricand binevenita.
Mi se pare foarte ok incercarea lui Cristi de a se adresa "majoritatii" populatiei, celor care nu cunosc toate regulile unei alimentatii curate si sanatoase pentru ca aceia sunt de fapt cei care au cu adevarat nevoie de ajutor.
Reiese foarte bine din articol care este intentia cu care a fost scris, nu cred ca cei care "stiu cu ce se mananca o alimentatie sanatoasa" s-ar fi apucat acuma sa manance acea paine si cred ca e cel putin egoist sa te grabesti sa arunci cu reprosuri.
"What we think, or what we know, or what we believe is, in the end, of little consequence. The only consequence is what we do."